Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Fond održao radionicu o provedbi Ugovora za energetsku obnovu višestambenih zgrada u Osijeku

30.06.2017. U Županijskoj komori Osijek održana je treća regionalna radionica Fonda o provedbi Ugovora sufinanciranih bespovratnim EU sredstvima za period 2014.-2020. Treći krug radionica namijenjen je Korisnicima koji su dobili Odluku o sufinanciranju energetske obnove višestambenih zgrada u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Na radionici je naglasak stavljen na pravilno provođenje postupaka nabave, ali i na procedure daljnje provedbe projekta. Svi Korisnici čiji su projektni prijedlozi prošli fazu provjere i koji su dobili Odluku o sufinanciranju uskoro će dobiti i pripadajući Ugovor. Prije potpisivanja istog, važno je da se upoznaju sa svim bitnim odrednicama Ugovora, zbog čega su regionalne radionice Fonda i organizirane. Posredničko tijelo razine 2 Fonda zaduženo je za kontrolu nabave, financijsku i tehničku verifikaciju projekata čije procese su na radionici pojasnile Sanja Jelačić i Jelena Bilandžija.

Prisutnima na radionici obratila se i Anka Javora iz Posredničkog tijela razine 1 (PT1) u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, te se u kratkom izlaganju osvrnula na dosadašnje rezultate i buduće korake u provedbi energetske obnove višestambenih zgrada.

„Važne napomene za daljnju provedbu  projekata od ključne su važnosti za period koji slijedi. U slučaju pogrešaka, nepravilnosti i prijevara utvrđenih u Korisnikovu postupanju, dolazi i do financijskih korekcija. Kako bi se moguće nepravilnosti i korekcije smanjile na minimum, stručni tim Posredničkog tijelo razine 2 biti će na raspolaganju Korisnicima kroz individualna savjetovanja, sastanke te uobičajene načine komunikacije putem e-maila“ – pojasnile su danas u Osijeku Sanja Jelačić i Jelena Bilandžija iz Fondovog Posredničkog tijela razine 2.

FZOEU - Prezentacija o provedbi Ugovora sufinanciranih EU sredstvima
PDF 1.15 MB
MGIPU - Prezentacija o provedbi Ugovora sufinanciranih EU sredstvima
PDF 2.19 MB
  • Radionica o provedbi Ugovora za višestambene zgrade u Županijskoj komori Osijek