Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Fond sufinancirao izgradnju reciklažnog dvorišta Varaždin

10.07.2017. Danas je svečano obilježen početak rada reciklažnog dvorišta Varaždin na Motičnjaku čiju izgradnju je u 40,3 postotnom iznosu sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt je vrijedan 4,5 milijuna kuna od čega je udio Fonda 1,8 milijuna kuna za radove i stručni nadzor te 110 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju.

Otvorenju dvorišta prisustvovali su gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i Ljubomir Majdandžić v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te ostali uzvanici.

„Građenje reciklažnih dvorišta potiče se i kroz otvoreni javni poziv kojeg je raspisalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u čiju provjeru dokumentacije je uključeno i Fondovo Posredničko tijelo razine 2. Funkcionalno reciklažno dvorište u sustavu gospodarenja komunalnim otpadom čini jednu od važnih sastavnica u svrhu osiguranja odvojenog prikupljanja prije svega opasnog otpada, papira, metala, stakla, plastike, tekstila kao i glomaznog komunalnog otpada“ – istaknuo je Ljubomir Majdandžić v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Varaždinci u reciklažno dvorište mogu dovesti preko 40 vrsta otpada što će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

  • Otvoreno reciklažno dvorište Varaždin