Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Na Poslovnom uzletu u Novigradu poduzetnicima predstavljeni programi Fonda

10.11.2015. Poslovnom sektoru je u ovoj godini bilo na raspolaganju 13 javnih poziva i natječaja Fonda , a još uvijek je otvoren javni poziv za sufinanciranje projekata obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru vrijedan 13 milijuna kuna. Kako uz pomoć energetske učinkovitosti unaprijediti poslovanje i ostvariti uštede, imali su prilike doznati poduzetnici na novigradskoj radionici u sklopu projekta Poslovni uzlet.

Poslovnom sektoru je u ovoj godini bilo na raspolaganju 13 javnih poziva i natječaja Fonda za projekte energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije s posebnim naglaskom na turistički sektor. Trenutno je još uvijek otvoren javni poziv za sufinanciranje projekata obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru vrijedan 13 milijuna kuna. Turistički sektor će niz Fondovih programa moći koristiti i sljedeće godine, a do 2020. godine će imati na raspolaganju i 50 milijuna eura iz EU fondova. O tome kako se prijaviti i osigurati sredstva za Fondove energetske projekte, poduzetnicima su u Novigradu na radionici u sklopu edukativne manifestacije Poslovni uzlet koju organizira Poslovni dnevnik, prezentirale Irena Dubravec i Sunčana Matić.

Kako bi se izbjegle pogreške prilikom prijava na neke od budućih natječaja ili javnih poziva zanimljivih poduzetnicima, naglasak je stavljen na važnosti dostavljanja potpune i valjane dokumentacije. Na radionici su se pojasnili i tehnički uvjeti natječaja koji moraju biti zadovoljeni kako bi se ostvarila mogućnost sufinanciranja projekta energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Poduzetnicima je također predstavljen i koncept Zelenog ureda koji se sastoji od motivacijske radionice namijenjene zaposlenicima te prijedloga niza besplatnih mjera koje imaju utjecaj na povećanje energetski učinkovitog ponašanja u uredskim prostorijama.

Uz predavanje Fonda na radionici je bilo riječi i o modelu financiranja projekata za poboljšanje energetske učinkovitosti kroz EBRD-ovu kreditnu liniju WeBSEFF (Western Balkan Sustainable Energy Financing Facility).