Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Nagrade za najuspješnije akcije čišćenja okoliša

29.11.2019. Zamjenica direktora Fonda Alenka Košiša Čičin Šain uručila je članovima Športsko-ribolovne udruge Odra, Kulturno-umjetničkog društva Čiče, udruzi Agroeduka i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novo Čiče treću nagradu za akciju čišćenja okoliša koja se dodjeljuje u sklopu Coca-colinog društveno odgovornog projekta "Od izvora do mora".

Zamjenica direktora Fonda  Alenka Košiša Čičin Šain uručila je članovima Športsko-ribolovne udruge Odra, Kulturno-umjetničkog društva Čiče, udruzi Agroeduka i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novo Čiče treću nagradu za akciju čišćenja okoliša koja se dodjeljuje u sklopu Coca colinog društveno odgovornog projekta Od izvora do mora.

U ovogodišnjim akcijama, koje su od travnja do kraja listopada organizirane u Velikoj Gorici, Čakovcu, Svetoj Nedelji, Ližnjanu, Marčani, Sisku, Buzetu, Novome Vinodolskom, Lokvama i Omišu te na otocima Krku, Prviću i Olibu, više od 780 sudionika prikupilo je gotovo 15 tona otpada, a tri udruge u čijim je akcijama prikupljeno najviše otpada po sudioniku, Coca-cola je nagradila novčanim nagradama.

Prvo mjesto i nagradu od 15.000 kuna osvojili su Infocentar za mlade ZUM i Volonterski centar Istra, koji su zahvaljujući velikomu trudu i motiviranosti u akciji prikupili 700 kilograma otpada, odnosno 64 kilograma otpada po svakome sudioniku. Iako je u akciji sudjelovalo samo jedanaest osoba, pokazalo se da volja i trud mogu pobijediti i mnogobrojnije ekipe.

Drugo mjesto i nagrada od 10.000 kuna pripala je ekološkoj udruzi Šepurina s otoka Prvića, koja je uz podršku Turističke zajednice grada Vodica u akciji prikupila ukupno 2.065 kilograma, odnosno 41 kilogram otpada po svakome od 50 sudionika. S ukupno 5.280 kilograma, odnosno 35 kilograma otpada po sudioniku, 150 članova Športsko-ribolovne udruge Odra, Kulturno-umjetničkoga društva Čiče iz Novoga Čiča, udruge Agroeduka i Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Novo Čiče za akciju u Velikoj Gorici osvojilo je treće mjesto i iznos od 5.000 kuna.

„Izuzetno mi je drago što je projekt Od izvora do mora i ove godine okupio značajan broj sudionika koji su svojim akcijama čišćenja doprinijeli da se odgovarajuće zbrine otpad, koji su nesavjesni pojedinci bacili u prirodu.“, rekla je zamjenica Kočiša Čičin Šain te pozvala sve da se jave na natječaj koji će Fond početkom prosinca objaviti za nevladine udruge, a kojim će se sufinancirati akcije čišćenja podmorja i projekti ponovne uporabe.