Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

U Splitu o provedbi Ugovora za energetsku obnovu zgrada

04.07.2017. U splitskoj Županijskoj komori održana je još jedna u nizu regionalnih radionica Fonda o provedbi projekata energetske obnove višestambenih zgrada, sufinanciranih bespovratnim EU sredstvima. Radionica je bila namijenjena korisnicima koji su dobili Odluku o sufinanciranju obnove u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Najveći interes i pitanja korisnika bespovratnih EU sredstava bili su usmjereni na procedure pravilnog provođenja postupaka nabave, ali i načina financijskog praćenja projekta.

„Kako bi se moguće nepravilnosti i korekcije smanjile na minimum, stručni tim Posredničkog tijelo razine 2 bit će na raspolaganju korisnicima svakodnevno putem organiziranih sastanaka i komunikacije e-mailom“ – istaknuo je na radionici Predrag Čuljak iz Fondovog Posredničkog tijela razine 2. Naime, Posredničko tijelo razine 2 Fonda zaduženo je za kontrolu nabave, financijsku i tehničku verifikaciju projekata, a njihove procese su na radionici pojasnili Predrag Čuljak i Slavica Lulić. Korisnicima su najavili i kako će im potpisom Ugovora biti dodijeljena referentna osoba s kojom će dalje moći komunicirati u vezi provedbe Ugovora. "Komunikacija je izuzetno važna, i kad je riječ o nabavi, ali i o manjim izmjenama projekta, stavki budžeta i sličnim pitanjima. Sve korisnike potičemo da što više komuniciraju tijekom provedbe projekta." naglasio je Čuljak.

Prisutnima se na radionici obratio i Anis Salihić iz Posredničkog tijela razine 1 (PT1) u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, te se kratkim izlaganjem osvrnuo na dosadašnje rezultate i buduće korake u provedbi energetske obnove višestambenih zgrada, ali i ostalih projekata u okviru ovog Operativnog programa.

 

FZOEU - Prezentacija o provedbi ugovora za energetsku obnovu višestambenih zgrada
PDF 1.15 MB
MGIPU - Prezentacija o energetskoj obnovi višestambenih zgrada
PDF 2.19 MB