Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Učenicima požeške Poljoprivredno-prehrambene škole uručena prva nagrada Eko natječaja

03.10.2017. Učenicima požeške Poljoprivredno-prehrambene škole danas je svečano uručena nagrada za osvojeno prvo mjesto u kategoriji srednjih škola na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pod nazivom „Otpad odvoji i nagradu osvoji“.

Prvu nagradu su učenici 4.c razreda osvojili projektom „Kad se male ruke slože“, u sklopu kojeg su zajednički na školskim radionicama odbačenim materijalima dali novi sjaj i novu namjenu i time pokazali mogućnosti koje nudi ponovna uporaba. Ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Grgić je u svom pozdravnom govoru istaknula kako su u tijeku slične radionice u sklopu ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja te je izrazila zadovoljstvo što je prepoznat trud učenika, koji su svojim radom oplemenili i uljepšali prostor škole.

„Čestitam učenicima i profesorima na motivaciji i uspješno odrađenom projektu. Moram naglasiti kako je prva nagrada osvojena u vrlo jakoj konkurenciji od čak 118 pristiglih radova srednjih škola s područja cijele Hrvatske. Ono što posebno veseli jest činjenica da mladi ljudi poput vas imaju želju i talent za kreativne projekte koji u konačnici imaju pozitivan utjecaj na okoliš.“ rekla je prilikom uručenja nagrade Vlatka Gulan Zetić, voditeljica Službe zaštite prirode Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nagradu je primila voditeljica školske Eko grupe Katarina Đalto, a učenici su nagrađeni jednodnevnim izletom u Nacionalni park Plitvička jezera, na koji planiraju otići tijekom studenog. „Od drvenih paleta smo izradili klupe za sjedenje, tabure od auto guma optočen tkaninom, ukrasne posude za cvijeće od odbačenih plastičnih materijala i još niz uporabnih i ukrasnih predmeta koji su tako dobili novu namjenu.“ rekla je Đalto. Osim putovanja, uručene su im i platnene vrećice te vreće za odvajanje otpada, kako bi i dalje nastavili sa ekološki osviještenim ponašanjem.

Dodjeli je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije Vesna Vlašić kao i ostali učenici i nastavnici Poljoprivredne škole, a tom je prilikom prikazan i video uradak učenika kojim su osvojili nagradu.

Inače, eko natječaj „Otpad odvoji i nagradu osvoji“ Fond je objavio u svibnju ove godine u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom. Popis svih nagrađenih može se pronaći na stranicama natječaja.

  • Izvor: RVA.hr
  • Izvor: RVA.hr