Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Za ljepšu našu! na sajmu EU fondova u Šibeniku

07.10.2019. U Šibeniku je 6. listopada održan sajam EU fondova na kojem su građani mogli saznati brojne informacije o programima i projektima sufinanciranih europskim sredstvima: Na štandu Fonda građani su mogli saznati više o važnosti odvajanja otpada i informativno edukativnom projektu „Za ljepšu našu!“.

Sajam je osmišljen i organiziran u sklopu „Regionalnih dana EU fondova“, informativno-edukativnih događanja koje već nekoliko godina organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Konferencija je održana od 4. do 6. listopada 2019. u Šibeniku sa  ciljem informiranja svih dionika o aktualnostima politike ravnomjernog regionalnog razvoja i mogućnostima financiranja lokalnih i regionalnih razvojnih projekata sredstvima iz EU fondova.

Ove godine konferencija je   okupila  više od 700 sudionika koji su sudjelovali na panelima, predavanjima i radionicama. Posebnu pažnju izazvao je Sajam  EU projekata i Hrvatskih otočnih proizvoda koji se održao   u nedjelju, 6. listopada 2019. od 10 do 14 sati u Šibeniku na Trgu Pavla Šubića na kojem je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  predstavio  svoje programe i projekte  kao i informativno edukativnu ekološku  kampanju „Za ljepšu našu!“ kojom  se osvješćuju i educiraju  građani o važnosti odvajanja otpada na kućnom pragu i kreiranju tzv. cirkularne umjesto linearne ekonomije .  Sve izlagače na Sajmu    su obišli ministar regionalnoga razvoja Marko Pavić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.