Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

Novosti

Direktor Fonda dodijelio nagrade za Green projekte

07.12.2017. Na već tradicionalnom božićnom druženju koje organiziraju Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Hrvatska udruga energetskih certifikatora i Hrvatska udruga proizvođača toplinsko – fasadnih sustava direktor Fonda Dubravko Ponoš dodijelio je zajedno s pomoćnicom ministra graditeljstva Majom-Mariom Nahod godišnja priznanja za posebno uspješne projekte zelene gradnje.

„Zahvaljujući kontinuiranim edukacijama i savjetovanjima ključni dionici imaju bolje, potpunije informacije te su u stanju omogućiti izuzetno visoku kvalitetu projekata obnove. Ovome su uz resorne institucije, svakako pridonijele i ove tri udruge koje, kroz svoje aktivnosti, rade na jačanju svijesti i kapaciteta za promjenu ponašanja“., istaknuo je Ponoš. 

Priznanja su dodijeljena u 7 kategorija. U kategoriji Green projekti obrazovnog sektora priznanje je  dodijeljeno trima projektima: projektu Studentski dom Varaždin, Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu, te vrtiću „Katarina Frankopan“ Krk.
U kategoriji Green turistički projekt priznanje je dobila javna ustanova Aquatika -slatkovodni akvarij Karlovac, dok je u kategoriji Green gradska uprava nagrada pripala Gradu Krku.

Ponoš je čestitao svim laureatima rekavši da su programi energetske obnove u zgradarstvu već  nekoliko godina aktualni u Hrvatskoj -  imaju veliki značaj u očuvanju okoliša kroz smanjenje štetnih emisija, no otvaraju i ogromni potencijal za razvoj građevinskog sektora. Najavio je kako Fond ovih dana u suradnji s Ministarstvom graditeljstva kreće i s promotivnom  kampanjom kako bi javnost još dodatno senzibilizirali za ovu temu – jer kako kaže i sam slogan kampanje „Obnovljene zgrade -  više štede, više vrijede“.

  • Dodjela nagrada za Green projekte