Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]oeu.hr

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Direktor Fonda otvorio dugoselsko reciklažno dvorište

23.10.2018. Građani Dugog Sela mogu svoj razvrstani otpad dovesti u novo reciklažno dvorište koje su danas svečano otvorili direktor Fonda Dubravko Ponoš i gradonačelnik Nenad Panijan. Izgradnja reciklažnog dvorišta sufinancirana je kroz OPKK te je Dugo Selo za to dobilo 3 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda, a ostatak od oko pola milijuna kuna osiguran je iz gradskog proračuna.

Građani Dugog Sela mogu svoj razvrstani otpad dovesti u novo reciklažno dvorište koje su danas svečano otvorili direktor Fonda Dubravko Ponoš i gradonačelnik Nenad Panijan.

Na novouređenom prostoru koje se nalazi kod odlagališta komunalnog otpada Andrilovec građani će moći besplatno u 27 spremnika odložiti papir, staklo, plastiku, akumulatore i baterije, boje, odjeću, tekstil, karton, drvo i metale s opasnim tvarima, lijekove, žarulje, kiseline, pesticide, ulja masti, deterdžente, jestiva ulja, masti i elektronski otpad. Izgradnja reciklažnog dvorišta sufinancirana je kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija te je Dugo Selo za to dobilo 3 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda, a ostatak od oko pola milijuna kuna osiguran je iz gradskog proračuna.

Gradonačelnik Panian je na otvorenju istaknuo kako je njihovo reciklažno dvorište ogledni primjer za širu okolicu, zahvalivši se pritom svima koji su participirali u realizaciji projekta - Fondu, resornim ministarstvima, izvođačima radova. „Ovaj objekt je izuzetno važan jer želimo probuditi ekološku svijest građana činjenicom da je recikliranje ulaganje u budućnost, u budućnost naših najmlađih građana“, poručio je gradonačelnik.

Direktor Fonda Dubravko Ponoš je izjavio kako se trenutno u provedbi nalazi preko 80 ugovora za izgradnju reciklažnih dvorišta ukupno vrijednih oko 283 milijuna kuna, od kojih je oko 205 milijuna kuna osigurano preko EU fondova. U fazi ugovaranja ih je još 20-ak, a očekuju se da će do konca zatvaranja javnog poziva biti bar još toliko prijava. Osvrnuo se i na važnost provođenja obrazovno edukativnih aktivnosti namijenjenih za građane te upućivanja na uključivanje u proces sortiranja i recikliranja otpada od kućnog praga do reciklažnog dvorišta. Ponoš je na kraju poručio kako i dalje od Dugog Sela očekuje ambiciozne projekte.