Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Energetska obnova Osnovne škole Garešnica - nova škola na starom mjestu

21.02.2019. Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš obišao je osnovu školu u Garešnici na kojoj su u tijeku radovi na energetskoj obnovi vrijedni 11 milijuna kuna. Završetkom radova škola i njena sportska dvorana će u potpunosti , od temelja do krova, biti obnovljene, a petstotinjak učenika te njihovi učitelji i nastavnici, imat će bolji standard i uvjete rada.

„Veliko mi je zadovoljstvo biti ovdje i vidjeti da će jedna škola u Garešnici izgledati jednako kao i neka škola u centru Zagreba. Mišljenja sam da sva djeca imaju pravo na jednake uvjete obrazovanja kako bi sutra na tržištu rada bila konkurentna., rekao je direktor Ponoš.

Istaknuo je da je sam projekt bio jako kvalitetno pripremljen te je nakon stručnog  konzultativnog pregleda od strane fondovog Sektora za energetsku učinkovitost uspješno prošao evaluaciju te je odobreno  sufinanciranje iz EU fondova od 5 milijuna kuna. „Jedan je to od projekata koji Bjelovarsko-bilogorska županija i njezine ustanove realiziraju u partnerskom odnosu s Fondom koristeći europska sredstva vezana uz energetsku obnovu. Riječ je o više od 40 projekata vrijednih 160 milijuna kuna, a sredstva se ulažu u županijske objekte u školstvu i zdravstvu.“, podsjetio je Ponoš.

Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs naveo je da će garešnička škola izgledati kao nova, izvana i iznutra, jer će Županija osigurati dodatnih 1,3 milijuna kuna za  novi namještaj.

„Potreba za ovakvim radovima bila je iznimna jer smo radili u teškim uvjetima, a sada nakon energetske obnove očekujem da će to biti, slikovito rečeno, dvije do tri stepenice kvalitetnije. Konkretno, od grijanja, sigurnosti djece, kvalitete nastave i ostaloga. Inače, projektirana ušteda toplinske energije je 65 % što je iznimno veliki udio. Osim toga, i sportska dvorana ide u temeljitu rekonstrukciju. Možemo reći da će to biti nova dvorana na starom mjestu“, rekao je ravnatelj škole Slaven Marenić.

  • Osnovna škola Garešnica
  • Osnovna škola Garešnica
  • Osnovna škola Garešnica
  • Osnovna škola Garešnica
  • Osnovna škola Garešnica