Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Fond s 13,7 milijuna kuna sufinancirao sanaciju odlagališta Sveti Juraj

25.07.2018. Danas je u Senju održan sastanak vezan uz završetak radova na sanaciji odlagališta neopasnog otpada Sveti Juraj i obilazak gradilišta. Projekt je bio zahtjevan zbog svog smještaja unutar granica parka prirode i blizine obale Velebitskog kanala, ali unatoč tomu uspješno je završen.

Sastanku povodom završetka radova na sanaciji nazočio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš sa suradnicima - načelnicom Sektora za zaštitu okoliša Aleksandrom Čilić i voditeljicom Službe za odnose s javnošću Lidijom Tošić, zatim državni tajnik Ministarstva uprave Darko Nekić te sudionici projekta - tvrtke: Maxicon, Geotehnika, Pangeo projekt i UOIG Nikodem Dizdar te ravnatelji i direktori gradskih institucija i trgovačkih društava, kao i službenici i zaposlenici Grada Senja.

Prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina osvrnuo se na period trajanja sanacijskih radova „radovi na odlagalištu trajali su od listopada 2016. do 30. lipnja 2018., a nedavno izdanom uporabnom dozvolom može se koristiti prvi i drugi dio građevine infrastrukturne namjene“ te je također istaknuo vrijednost projekta „ukupna vrijednost izvedenih radova je 17,3 milijuna kuna, od čega je Fond sudjelovao s oko 13,7 milijuna kuna, a Grad Senj s oko 3,6 milijuna kuna.“ Gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo trud i rad službenika Grada Senja i djelatnika Ustanove za razvoj Grada Senja u kompleksnim procedurama apliciranja na natječaje.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš naglasio je kako je „tijek sanacije odlagališta Sveti Juraj bio iznimno zahtjevan i izazovan projekt jer se samo odlagalište nalazi unutar granica parka prirode, no Grad Senj bio je uporan u rješavanju problema te tako sada napokon ima odlagalište koje je sanirano prema svim ekološkim standardima.“ Također je kazao kako Grad Senj ima sposobnost i viziju kojima vrlo uspješno povlači sredstva.

Sve je to, ističe Ponoš, dio uspostave sustavnog gospodarenja otpadom u čemu je Grad Senj iznimno uspješan. Na kraju je naglasio kako će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i dalje pratiti i podupirati Grad Senj u njegovim budućim nastojanjima.

  • Slika 1: Sanacija odlagališta otpada Sv. Juraj
  • Slika 2: Sanacija odlagališta otpada Sv. Juraj
  • Slika 3: Sanacija odlagališta otpada Sv. Juraj