Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Fond sudjelovao na predstavljanju novog modela električnog SUV-a u Ludbregu

07.10.2016. Fond je sudjelovao na predstavljanju novog modela električnog SUV-a u Ludbregu, za koje američki proizvođač Tesla navodi da je najsigurniji i najbrži SUV. Automobil je nedugo nakon svjetske promocije predstavljen i u Hrvatskoj i to ispod ludbreškog solarnog „drveta“ tvrtke Ducati komponenti.

„Kako bi se smanjile emisije stakleničkih plinova te onečišćenje zraka posebice u gradovima, nužno je što više poticati sve segmente čistijeg transporta, od korištenja električnih vozila, razvoja potrebne  infrastrukture - mreže punionica, sustava javnih bicikala, električnih bicikala pa do raznih programskih rješenja i treninga eko vožnje koje je moguće primijeniti kako bi se smanjila potrošnja fosilnih goriva“, istaknuo je v.d. direktora Fonda Ljubomir Majdandžić prilikom promocije električnog vozila Teslinog modela X.

Automobilski novitet za koje američki proizvođač Tesla navodi da je najsigurniji i najbrži SUV,  je nedugo nakon svjetske promocije predstavljen i u Hrvatskoj i to prigodno ispod ludbreškog solarnog „drveta“ tvrtke Ducati komponenti. „Želimo pokazati koliko je električna mobilnost važna ne samo za našu budućnost, nego i sadašnjost. To nisu samo električni automobili, nego sva električna vozila i druga sredstava koja nam omogućavaju da dođemo od točke A do točke B, kao što su punionice za električna vozila, solarne punionice u obliku drveta na kojoj se sada pune naši električni bicikli i laki četverocikli, rekao je Dražen Crnković, direktor ludbreške tvrtke Ducati komponenti. 

V.d. direktor Fonda Ljubomir Majdandžić je ovom prilikom također istaknuo da je Fond do sada s 50 milijuna kuna sufinancirao nabavu 1425  električna, hibridnih te plug in hibridnih vozila, a s još 8 milijuna kuna sufinancirane su ostale mjere energetske učinkovitosti u prometu. Također je još dodatnih 24 milijuna kuna osigurano za projekt Zelena linija, kojim će se infrastruktura za punjenje električnih vozila razvijati unutar područja nacionalnih parkova. „Iako ove godine, zbog uravnoteženja financijske likvidnosti Fonda, nije bilo natječaja ni javnih poziva, za očekivati je će Fond nakon što se financijski konsolidira nastaviti sa sufinanciranjem uspješnih programa i projekata“, najavio je Majdandžić.