Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontak[email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Grad Dubrovnik dobio EU sredstva za obnovu vrtića i škola

01.09.2018. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar te direktor Fonda Dubravko Ponoš potpisali su danas ugovore o dodjeli EU sredstava za energetsku obnovu dječjih vrtića „Ciciban“ i „Izviđač“, ukupno vrijednu 1,5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš potpisali su ugovore o dodjeli bespovratnih EU sredstava za energetsku obnovu dječjih vrtića „Ciciban“ i „Izviđač“, ukupno vrijednu 1,5 milijuna kuna. Tom je prilikom potpredsjednik Vlade Štromar gradonačelniku Frankoviću uručio i odluke o dodjeli dodatnih 3 milijuna kuna, koja će se koristi za sufinanciranje energetske obnove osnovnih škola Ivana Gundulića i Marina Držića.

„U ime Grada Dubrovnika, želio bih se zahvaliti potpredsjedniku Vlade i direktoru Fonda. Ovo je nastavak već započete suradnje koju imamo na projektima energetske obnove, a i dalje ćemo nastaviti koristiti EU sredstva kako bi podizali energetsku učinkovitost na javnim objektima“, poručio je gradonačelnik Franković.

„Grad Dubrovnik se na natječaj javio s po dva vrtića i škole. Odobreno im je ukupno 4,5 milijuna kuna, a kako bi što lakše zatvorili financijsku konstrukciju, odnosno osigurali razliku do ukupne investicije, Grad se može prijaviti i na druge fondove, prije svega za regionalni razvoj“, objasnio je potpredsjednik Štromar kazavši da će se investicije brzo vratiti kroz uštede koje će se ostvariti nakon obnove.

„Sredstva za energetsku obnovu u Republici Hrvatskoj koja će biti dodijeljena čak su triput veća od prvotno planiranih, odnosno prelaze milijardu kuna. Komunicirali smo s lokalnom samoupravom i na odgovarajući način smo objavili javni poziv. Vjerujem da će i na predstojećem pozivu za energetsku obnovu javnih zgrada koji starta od sljedećeg tjedna sigurno biti kandidata iz vašeg grada, ali i cijele Dubrovačko-neretvanske županije.“, izjavio je direktor Fonda Dubravko Ponoš.