Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Kreće energetska obnova Bijele labudice vrijedna 11 milijuna kuna

04.10.2018. Danas je u Grubišnom Polju direktor Fonda Dubravko Ponoš prisustvovao potpisivanju ugovora o energetskoj obnovi OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića, Srednje škole Bartola Kašića te pripadajuće školsko-sportske dvorane. Ugovor vrijedan gotovo 11 milijuna kuna potpisali su bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs te izvođači radova.

Za projekt Bijala labudica osigurano je gotovo 7 milijuna kuna iz europskih fondova, dok će preostalih 4 milijuna kuna osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija.

„Na posljednjem natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Bjelovarsko-bilogorska županija je bila izuzetno uspješna, ne samo u kandidiranju projekata, već i po njihovu odobrenju“, istaknuo je direktor Fonda Ponoš i dodao „po tom natječaju Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i njenim ustanovama odobreno je 27 projekata vrijednih 105 milijuna kuna, čime su pokazali zavidnu sposobnost u pripremi projekata“.

Grubišnopoljska Bijela labudica sagrađena je 1956. godine i u posljednjih 60 godina na njoj nisu izvođeni značajniji radovi, a sada će ona biti doslovno obnovljena od temelja do krova.

Radovi, između ostalog, podrazumijevaju kompletnu obnovu krovišta, izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice/fasade, izolaciju stropa podruma, izolaciju podova, izgradnju podizne platforme za osobe s invaliditetom, novi sanitarni čvor za invalide, ugradnju sustava prozračivanja u školsko-sportskoj dvorani i niz drugih radova.

Kako se škole energetski obnavljaju samim time smanjuju se troškovi njihova održavanja, a na svojevrsni način ušteđena sredstva uz još dodatna sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije uložit će se u opremanje škola koje nakon energetske obnove onda očekuje i opremanje novim namještajem i drugom posebnom opremom.

„Tako je naša županija postala jedno veliko gradilište, jer praktički neće biti niti jedne općine niti grada u kojemu se neće voditi investicije energetske obnove uspješno koristeći europska sredstva“, zaključio je su bjelovarsko-bilogorski župan Bajs.

  • Energetska obnova Bijele labudice
  • Energetska obnova Bijele labudice
  • Energetska obnova Bijele labudice