Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]r

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Mali Sarvašani dobili novi niskoenergetski vrtić

17.05.2017. Danas je u Sarvašu svečano otvoren niskoenergetski dječji vrtić „Ribica“, čiju izgradnju je sufinancirao Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s gotovo 3,5 milijuna kuna, dok je ukupna investicija ovog projekta 6 milijuna kuna. Korisniku sredstava - Gradu Osijeku, odobrena su sredstva pomoći do 80% procijenjenih i opravdanih troškova.

„U energetskom smislu ovdje je riječ o gotovo nultoj energetskoj zgradi, što se ostvaruje ugradnjom fasadno montažnih elemenata visoke toplinske učinkovitosti. Izgradnja vrtića podrazumijeva ugradnju energetski učinkovite vanjske stolarije, sustava grijanja i hlađenja -  visokoučinkovite dizalice topline te prozračivanja. Vrtić je dobio i energetski učinkovitu unutarnju rasvjetu te fotonaponske panele za proizvodnju električne energije snage 9,88 kWh. Navedenim mjerama očekuju se značajne godišnje uštede toplinske i električne energije, što će rezultirati i smanjenjem emisija CO2.“ - rekla je Ana Bertina Švigir iz Fonda.

„Izgradnja ovog vrtića je poticaj našim mladim ljudima da ostanu u svojim naseljima, a i mi na ovaj način pomažemo da se stvaraju bolji uvjeti i da ih motiviramo na taj ostanak. Ovo je jedna prava priča u kojoj dobivamo dobar objekt, bolje uvjete za život, a to je najvažnije za razvoj kako Sarvaša tako i grada Osijeka“ – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Trenutno je u tijeku priprema za nabavu nove opreme i namještaja kako bi se uskoro u vrtić mogla preseliti djeca iz privremenog prostora u Mjesnom odboru Sarvaš.

 

  • Dječji vrtić Ribica u Sarvašu
  • Dječji vrtić Ribica u Sarvašu_2