Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Najljepši ovogodišnji školski vrtovi

23.11.2018. I ove godine su na Hrvatskoj radioteleviziji dodijeljene nagrade najljepšim školskim vrtovima u Hrvatskoj. Ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Pokroviteljica je ovogodišnjega natječaja i svečane dodjele nagrada predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske kao i autohtono bilje svojega podneblja. Na temelju pristiglih ponuda i obilaska vrtova, povjerenstvo odlučuje o nagrađenim vrtovima i dodjeljuje niz nagrada i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj i različitim kategorijama.

Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije dobila je Osnovna škola Lipik, dok nagrade u ostalim kategorijama odlaze u Varaždin, Ivanovec, Split, Brestovec Orehovički i Bakovčicu.

Zelenu povelju je dodijelio Fond za okoliša i energetsku učinkovitost splitskoj Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku.
„Veliko mi je zadovoljstvo dodijeliti Zelenu povelju Fonda onom školskom vrtu koji se svojom biološkom raznolikošću, urednošću, prepoznavanjem ljepote vlastitog krajolika ističe i lijepo uklapa u nastavni proces u kojem učenici aktivno sudjeluju brinući se o svom okolišu i prirodi“, kazala je Vesna Cetin Krnjević iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prilikom dodjele Zelene povelje.

U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

  • Najljepši školski vrtovi_studeni 2018