Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Nova Gradiška, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija kreću u energetsku obnovu vrtića i škola

26.10.2017. Danas su potpisani ugovori za energetsku obnovu vrtića i škola iz Nove Gradiške, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Zgrade odgoja i obrazovanja obnovit će se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ugovore o sufinanciranju potpisali su gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, ravnatelji vrtića i škola s područja Požeško-slavonske županije te župan Virovitičko-podravske županija Igor Andović zajedno s ravnateljima tamošnjih škola.

Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić potpisao je u ugovor za energetsku obnovu dječjeg vrtića čiji ukupni prihvatljivi troškovi iznose 1,8 milijuna kuna, od kojih je gotovo 1,3 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ravnatelji osam škola s područja Požeško-slavonske županije potpisali su danas u Požegi ugovore o dodjeli bespovratnih EU sredstava za energetsku obnovu 12 objekata u kojima se obavlja djelatnost odgoja i obrazovanja. Ukupna vrijednost svih  projekata je gotovo 21 milijun kuna, pri čemu je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano gotovo 12 milijuna kuna, a preostali iznos treba osigurati Požeško-slavonska županija kao osnivač škola. Projekti su uspješno prijavljeni uz pomoć Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije „Panora“, Lipičke razvojne agencije LIRA i Poduzetničkog centra u Pakracu, a na današnjem potpisivanju su  uz ravnatelje škola i predstavnike agencija, bili nazočni i predstavnici Požeško-slavonske županije.

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici potpisano je devet ugovora za energetsku obnovu javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, a za koje sveukupni prihvatljivi troškovi iznose 25 milijuna kuna, pri čemu bespovratna EU sredstava iznose 15 milijuna kuna.

Svi potpisnici su se složili da je uz financijske uštede te uštede na energiji važan i kriterij zdravih zgrada koji se ostvaruje cjelovitom energetskom obnovom uslijed čega djeca i djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova dobivaju na kvaliteti boravka u prostorijama u kojima borave veliki dio vremena.

  • Slika 1. Energetska obnova škola u Požeško-slavonskoj županiji