Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Novo ruho Brijuna

11.09.2020. Fond je Javnoj ustanovi koja upravlja NP Brijuni do sada odobrio 15 milijuna kuna i to za realizaciju 17 projekata ukupno vrijednih 48 milijuna kuna. 16 projekata uspješno je završeno, a u tijeku je provedba projekta Novo ruho Brijuna - izjavio je direktor Fonda Siniša Kukić nakon službenog sastanka s predstavnicima NP Brijuna.

"Fond je Javnoj ustanovi koja upravlja Nacionalnim parkom Brijuni do sada odobrio 15 milijuna kuna i to za realizaciju 17 projekata ukupno vrijednih 48 milijuna kuna. Od toga je 16 projekata uspješno završeno, a u tijeku je provedba projekta Novo ruho Brijuna“, izjavio je direktor Fonda Siniša Kukić nakon održanog službenog sastanka predstavnika Fonda s predstavnicima NP Brijuna. Tijekom sastanka je bilo riječi i o javnim pozivima Fonda na koje svoje projekte mogu prijaviti i javne ustanove, a tiču se mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije, izgradnje punionica za električna vozila te sufinanciranja kupnje brodova na alternativna goriva.

Ravnatelj Marno Milotić je prezentirao dosadašnji tijek provedbe projekta Novo ruho Brijuna koji ima za cilj stvoriti temelj za održivo upravljanje prirodnom baštinom, te na inovativne načine prezentirati kulturnu, povijesnu, geološku i biološku baštinu NP Brijuna.  Najavio je i nove infrastrukturne projekte te se razgovaralo o mogućnostima Fonda u njihovo uključivanje.

Sastanku na Brijunima prethodio je i službeni posjet predstavnika Fonda centru za gospodarenje otpadom Kaštijun gdje je pri kraju pokusni rad dva  novoizgrađena  boksa u kojima se stabilizira otpad te nadograđeni sustav ventilacije.  Članica Uprave Kaštijuna Vesna Dukić je istaknula kako je centar tijeko izvođenja radova nesmetano funkcionirao te prikupljao i obrađivao miješani komunalni otpada iz Istarske županije