Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

O energetskoj obnovi kuća na info danu u Zadru

30.06.2020. U domu Zadarske županije danas je održan info dan o energetskoj obnovi obiteljskih kuća za koje je Fond ove godine osigurano 203 milijuna kuna. Na info danu predstavljen je javni poziv koji je objavljen 25. lipnja, a sa zaprimanjem prijava Fond započinje 1. rujna.

„Na ovaj javni poziv mogu se javiti građani iz cijele Hrvatske. Dodjeljuje se do 204 tisuće kuna po jednoj obiteljskoj kući. Naravno, treba dokazati legalitet te kuće. Ono što je novitet je da kuće za energetsku obnovu može dobiti do 60 posto bespovratnih sredstava“ istaknula je zamjenica direktora Fonda Alenka Košiša Čičin-Šain.

Osiguranih 203 milijuna kuna trebalo bi biti dovoljno za energetsku obnovu 1800 do 2000 obiteljskih kuća. 204 tisuće kuna koje je moguće ostvariti podijeljeno je u 3 segmenta rekla je Košiša Čičin-Šain i dodala: „Novost od ove godine je i sam način prijavljivanja koji ide online, odnosno putem sustava za e-Prijave na javne pozive Fonda, kao jedan doprinos 21. stoljeću. Moramo se s odmaknuti s papirnatog oblika komunikacije i što više se digitalizirati. Onim građanima koji se neće snaći u novom načinu prijave osigurali smo energetske certifikatore koji će im pomoći u ispunjavanju obrasca i prikupljanju dokumentacije potrebne za prijavu. Za tu uslugu ćemo korisnicima odobriti trošak i do 500 kn. Sama prijava će ići 1. rujna, a ova dva mjeseca služe kako bi se prikupila sva dokumentacija i učitala u korisnički račun u sustavu Fonda“ pojasnila je zamjenica direktora Košiša Čičin-Šain.

Na javni poziv se mogu prijaviti građani čije kuće imaju više od 50% površine namijenjene stanovanju, do 3 stambene jedinice ili kvadraturu do 600m2. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže.

  • Info dan u Zadru
  • Info dan u Zadru
  • Info dan u Zadru