Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Održana radionica Fonda za poduzetnike na Poslovnom uzletu u Supetru

23.10.2015. Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller sudjelovao je na edukativnoj manifestaciji Poslovni uzlet Grada Supetra namijenjenoj jačanju malog i srednjeg poduzetništva, a u organizaciji Poslovnog dnevnika.

„U ovoj godini poslovni sektor mogao se javiti na 13 javnih poziva i natječaja Fonda za projekte energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Novost u ovoj godini je poseban naglasak na turistički sektor. Trenutno je još uvijek otvoren javni poziv za sufinanciranje projekata obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru vrijedan 13 milijuna kuna. Turistički sektor će razne fondove programe moći koristiti i sljedeće godine, a do 2020. godine će im na raspolaganju biti i 50 milijuna eura iz EU fondova“ - istaknuo je Müller danas u Supetru.

„Grad Supetar je ovu manifestaciju prepoznao kao odličnu priliku za edukaciju poduzetnika i obrtnika kao i za dobivanje svih informacija vezanih za sredstva iz fondova, kreditiranje gospodarstva te omogućavanje stjecanja novih poduzetničkih vještina i znanja“ - rekla je gradonačelnicom Grada Supetra Ivana Marković naglašavajući važnost rasta poduzetničke snage u Hrvatskoj.

O tome kako se prijaviti i osigurati sredstava Fonda za projekte namijenjene direktno poslovnom sektoru bilo je više riječi na samoj radionici Fonda održanoj u sklopu Poslovnog uzleta na kojoj su prezentirali Vesna Bukarica, Filip Brkljača i Sunčana Matić. „Važnost dostavljanja potpune i valjane dokumentacije od ključnog je značaja za uspješnu prijavu na javne pozive i natječaje Fonda. Stoga poduzetnike želimo upoznati sa svim koracima prijave uključujući i tehničke uvijete koji moraju biti zadovoljeni kako bi se ostvarila mogućnost sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.“ - rekla je načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Vesna Bukarica predstavljajući programe Fonda namijenjene poduzetnicima i obrtnicima.

Na radionici je bilo riječi i o konceptu Zelenog ureda koji se sastoji od motivacijske radionice namijenjene zaposlenicima te prijedloga niza besplatnih mjera čiji je utjecaj na energetski učinkovito ponašanje u uredima značajan. Cilj Zelenog ureda su ostvarene uštede do 10% uslijed pažljivijeg odnosa prema potrošnji energije i uredskim resursima što u uredima nije teško ostvariti.

  • poslovni uzlet, Supetar