Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Osnovnoškolci iz Gunje dobitnici prve nagrade za predstavu „Recikliranjem ukrasimo, Bon Bon spasimo“

12.10.2017. Danas je u Gunji učenicima nižih razreda Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ svečano uručena prva nagrada za najbolju predstavu „Recikliranjem ukrasimo, Bon Bon spasimo“. Pobjednička skupina osvojila je prvo mjesto na eko natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pod nazivom „Otpad odvoji i nagradu osvoji“.

Dječja predstava na zanimljiv i maštovit način prikazuje kako se može pametno postupati s otpadom te na taj način dati doprinos u očuvanju okoliša. Ravnatelj škole Stipica Mišura istaknuo je kako su u svega pet dana predanog rada osmislili i realizirali scenariji i spasili Bon Bon. „Najveću zaslugu imala su djeca koja su s velikim entuzijazmom radila na predstavi od jutra do navečer s obzirom na kratko vrijeme natječaja. Svaka pohvala i učiteljima bez čije potpore i vođenja ne bi bilo ovakvog uspjeha. Naša škola je dobila i međunarodni certifikat Ekoškole i stekla dijamantni status za promicanje eko načina života na što smo jako ponosni. Također posebno vrijedno priznanje školi je i povelja Hrvatske radiotelevizije za najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske“, rekao je ravnatelj škole Mišura.

„Čestitam učenicima i profesorima na iznimnom uspjehu i odličnoj predstavi. Scenarij koji ste osmislili i snimili, cijela ideja je za svaku pohvalu. U jakoj konkurenciji izdvojili ste se svojom kreativnošću i radom i na to svakako želim skrenuti pažnju. Sjajan ste primjer dobre prakse u županiji“, izjavila je Jadranka Mustapić – Karlić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije.

Čestitkama se pridružio i Anto Gutić, načelnik Općine Gunja istaknuvši veliko zalaganje škole oko raznih ekoloških tema .

U svibnju ove godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio edukativni natječaj – „Otpad odvoji i nagradu osvoji“, namijenjen svim vrtićima i školam a u Republici Hrvatskoj. Natječaj je proveden u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom. „Ovim natječajem smo djeci i mladima željeli pružiti priliku da svojim primjerom i idejama, na kreativan način učine pokažu kako se treba odnositi prema otpadu i time čuvati svoj okoliš. S obzirom na kratkoću vremena kojeg su natjecatelji imali za pripremu zadataka, iznenadio nas je veliki interes, čak 180 prijava iz cijele Hrvatske u samo tri tjedna. Takav edukativni natječaj planiramo ponoviti i u ovoj školskoj godini“, rekla je Vlatka Gulan Zetić, voditeljica Službe zaštite prirode Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Učenici osnovne škole u Gunji nagrađeni su jednodnevnim posjetom gradu Đakovu, a na sudjelovanje u natječaju i pobjedu podsjećat će ih majice s eko porukom i vreće za odvojeno sakupljanje otpada.

Ovdje možete pogledati pobjedničku predstavu - film „Recikliranjem ukrasimo, Bon Bon spasimo“: https://www.youtube.com/watch?v=kNguBaQtQkI

  • Slika 1. Snimka predstave "Recikliranjem ukrasimo, Bon Bon spasimo"
  • Slika 2. Uručenje glavne nagrade
  • Slika 3. Čestitke učenicima na pobjedi eko natječaja
  • Slika 4. Školski ansambl