Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Pet odgojno obrazovnih institucija u Zagrebačkoj županiji kreće u energetsku obnovu

26.10.2017. Pet odgojno obrazovnih institucija iz Zagrebačke županije uskoro kreće u energetsku obnovu zahvaljujući bespovratnim sredstvima iz EU fondova. Potpisivanju ugovora o sufinanciranju s direktorom Fonda Dubravkom Ponošem prisustvovali su ravnatelji dječjih vrtića i škola te gradonačelnici Velike Gorice Dražen Barišić, Vrbovca Denis Kralj, Zaprešića Željko Turk te Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Zagreb, 26. listopada 2017. godine - Pet odgojno obrazovnih institucija iz Zagrebačke županije uskoro kreće u energetsku obnovu zahvaljujući bespovratnim sredstvima iz EU fondova: Dječji vrtić i osnovna škola iz Vrbovca, zaprešićka osnovna škola Ljudevit Gaj, Dječji vrtić Ciciban iz Velike Gorice te Glazbena škola Jastrebarsko. Radovi na tih pet ustanova vrijedni su gotovo 17,5 milijuna kuna, a od tog je iznosa gotovo 9 milijuna kuna osigurano kroz Operativni program konkurentnost i kohezija.

Potpisivanju ugovora  o sufinanciranju s direktorom Fonda Dubravkom Ponošem prisustvovali su ravnatelji dječjih vrtića i škola te gradonačelnici Velike Gorice Dražen Barišić, Vrbovca Denis Kralj, Zaprešića Željko Turk te Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Ukupno je prema rezultatima poziva koji je objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u odgojno-obrazovnim  ustanovama prihvaćeno 223 projekta za koje je odobreno 348 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Fond je prijaviteljima pomagao u pripremi dokumentacije, što je bio zahtjevan posao, no to se u konačnici pokazalo kao odličan model koji je rezultirao s 96% prolaznošću“,  rekao je direktor Fonda Dubravko Ponoš. Najavio je kako će Fonda i nadalje biti na raspolaganju korisnicima za savjetovanja tijekom provedbe i financijskog praćenja projekata.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, koji je ujedno i predsjednik Udruge gradova, istaknuo je da ovako veliki broj ugovora predstavlja daljnji iskorak u poboljšanju standarda, kako u odgojnim ustanovama tako i u njihovim osnivačima, gradovima i županijama. „Ovi projekti u budućnosti donose manji trošak za energente jer će obnovljene zgrade u prosjeku ostvariti uštedu od 66% u odnosu na sadašnju potrošnju energije. Mladima će se na ovaj način osigurati kvalitetniji i ugodniji uvjeti za učenje i igru“, rekao je Turk.