Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Postavljena punionica za električna vozila u istarskom Novigradu

04.03.2016. U Novigradu je danas ispred gradske sportske dvorane instalirana punionica za električna vozila koju je svečano pustio u rad direktor Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller. Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti 70-ak tisuća kuna, od kojih 40% daje Fond, a preostalih 60% Novigrad-Cittanova.

Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos naglasio je kako će punjenje električnih vozila u prvoj fazi za sve korisnike biti besplatno, odnosno da će grad snosit troškove električne energije. Punionica će se koristiti putem magnetskih kartica koje će biti dostupne na više lokacija u gradu, primjerice - sportska dvorana, recepcije hotela i kampova, ured Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova i dr. Ukoliko interes i korištenje, a samim time i troškovi električne energije, značajno porastu, tek tada će se razmišljat o eventualnom uvođenju sustava naplate. U cilju poticanja čistijeg transporta grad je vlasnicima električnih automobila omogućio besplatni parking na cijelom novigradskom području.

Projekt ugradnje punionice jubilarni je deseti uspješno realizirani projekt u partnerstvu Novigrada i Fonda. „Istra, pa tako i Novigrad, po pitanju stručne kompetencije i poduzetničkog duha umnogome prednjače i primjer su drugima kako treba djelovati. Stoga se uvijek unaprijed veselimo suradnji na svakom novom projektu s Novigradom, odnosno drugim gradovima u Istri.“–rekao je direktor Müller.

Gradonačelnik Milos je zaključio kako će postavljanje punionice u Novigradu dati dodatnu vrijednost gradu kao turističkoj destinaciji i omogućiti svim vlasnicima električnih vozila da ovdje bezbrižno ljetuju ili ciljano prođu na proputovanju.