Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Potpisan Sporazum između Fonda i HGK

27.02.2018. Danas je potpisan Sporazum između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatske gospodarske komore, kojim je postavljen okvir za buduće međusobne suradnje i zajedničke aktivnosti između dviju institucija.

Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti koju će Fond realizirati sa Sektorom za energetiku i zaštitu okoliša HGK odnosi se upravo na informiranje budućih prijavitelja na natječaje iz područja gospodarenja otpadom, ali i informiranje gospodarskih subjekata o novim obvezama, kao što je pitanje ambalažnog otpada“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović prilikom potpisivanja Sporazuma između Fonda i HGK koji za cilj ima osnažiti dosadašnje aktivnosti u pitanjima energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i gospodarenja otpadom.

„HGK kroz svoja udruženja može najlakše doznati što poduzetnike muči, a onda kroz institucije utjecati na legislativu i olakšati poslovanje našim članicama. U pogledu energetike, kroz ovu suradnju moći ćemo učinkovitije uključiti gospodarstvenike u korištenje obnovljivih izvora energije i postići da načela energetske učinkovitosti primjenjuju u svom poslovanju u što većoj mjeri“, izjavio je Burilović.

„Ovim sporazumom dodatno će se povećati razina informiranosti i razumijevanja o programima i projektima koje Fond provodi. Hrvatsku gospodarsku komoru u tom smislu smatramo značajnim i vrijednim partnerom za komunikaciju prema gospodarskim subjektima“, kazao je Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Pohvalio je dosadašnju suradnju s Komorom i najavio novu kampanju Fonda za zbrinjavanje PET ambalaže oko koje očekuju pomoć HGK. Energetsku učinkovitost istaknuo je kao još jedno područje gdje će suradnja s Komorom omogućiti razvoj domaćeg gospodarstva i iskorak u regiji.

  • Potpisnici Sporazuma - Dubravko Ponoš, Fond i Luka Burilović, HGK