Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Potpisani ugovori za energetsku obnovu tri vrtića i devet škola u Brodsko-posavskoj županiji

24.10.2017. Tri vrtića i devet škola s područja Brodsko-posavske županije obnovit će svoje zgrade sredstvima iz EU fondova, a ugovore o sufinanciranju istih potpisali su župan Danijel Marušić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i načelnik općine Oriovac Antun Pavetić. Za energetsku obnovu vrtića i škola u Slavonskom Brodu i općini Oriovac kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija osigurano je gotovo 17 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, dok ukupna vrijednost projekata iznosi 31,2 milijuna kuna.

„Energetska obnova devet škola važna je jer će podići kvalitetu boravka djece, mladih kao i djelatnika u prostorijama škola. Riječ je o boljim i zdravijim radnim uvjetima za sve koji borave u školskim prostorijama. Radovi na energetskoj obnovi iznose 27 milijuna kuna od čega bespovratna EU sredstva čine čak 15 milijuna. Energetskom obnovom školskih objekata smanjit će se potrošnja energije, ali i emisija štetnih tvari u okoliš“ kazao je župan Marušić danas u Velikoj vijećnici županijske uprave.

„Projekte zajednički provode Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Brodsko-posavska županija. Uloga Fonda kao obveznog partnera osigurala je izuzetno veliku prolaznost projektnih prijava, čak 96% prijedloga je prihvaćeno u odnosu na prethodni pilot program za energetsku obnovu vrtića i škola pri kojem je, bez tehničke pomoći Fonda, ostvarena niska prolaznost od samo 13%“ izjavio je voditelj projekta u Fondu Tomislav Ilić u županijskoj upravi.

Grad Slavonski Brod energetski će obnoviti dva vrtića u ukupnoj vrijednosti 3,5 milijuna kuna od čega više od 1 milijun kuna jesu bespovratna EU sredstva, dok je za vrtić u općini Oriovac ukupne vrijednosti 700.000 kuna osigurano bespovratnih 440.000 kuna. Uz financijske uštede višestruku korist  imat će djeca i djelatnici vrtića čiji će boravak u obnovljenim prostorijama biti sigurniji, zdraviji i ugodniji, uz znatno bolje uvjete za učenje i igru.

  • Slika 1. Potpisivanje ugovora za energetsku obnovu škola_Brodsko-posavska županija
  • Slika 2. Voditelj projekata energetske obnove zgrada odgoja i obrazovanja, Tomislav Ilić_FZOEU
  • Slika 3. Potpisivanje ugovora za energetsku obnovu vrtića_Općina Oriovac