Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]hr

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Predstavnici Fonda u radnom posjetu Gradu Županji

11.03.2020. Direktor Fonda Siniša Kukić danas je, u pratnji suradnika održao radni sastanak s Davorom Miličevićem, gradonačelnikom Grada Županje i ostalim predstavnicima Grada.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić danas je, u pratnji suradnika održao radni sastanak s Davorom Miličevićem, gradonačelnikom Grada Županje i ostalim predstavnicima Grada.

Tom prilikom je suradnja Grada s Fondom ocijenjena odlično, kako na provedenim, tako i na projektima u tijeku. Direktor Fonda tako je istaknuo najveći projekt koji se trenutno realizira, a to je sanacija odlagališta otpada Stara Ciglana. "Do kraja tjedna će se Županji isporučiti i kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada, a do konca godine je planirana isporuka i spremnika za selekciju otpada u kućanstvima." rekao je Kukić, dodavši kako vjeruje da će Grad surađivati s Fondom i na mnogim drugim projektima koji će doprinijeti podizanju standarda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti na području Županje.  

Davor Miličević, gradonačelnik Grada Županje je iskazao zainteresiranost za najavljene Fondove, ali i EU pozive, od kojih su za građane Grada najvažniji programi sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća te energetske obnove višestambenih zgrada. "Grad Županja i nadalje poduzima i poduzet će sve potrebne aktivnosti kako bi, uz suradnju s Fondom nastavio radove i dovršio sanaciju odlagališta Stara ciglana. Također, želja nam je osigurati dodatnu prijeko potrebnu komunalnu opremu kako bismo još poboljšali učinkovitost rada, proširili usluge građanima te sadašnji primjereni standard zaštite okoliša podigli na još veću razinu." zaključio je Miličević.