Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Prva nagrada za koprivničke "Prstiće"

26.09.2017. Skupini ‘Prstići’ Dječjeg vrtića Tratinčica iz Koprivnice dodijeljena je prva nagrada za najbolju predstavu o pametnom postupanju s otpadom pod nazivom Eko vilenjaci. Nagradu su osvojili u konkurenciji dječjih vrtića te zaslužili set eko igračaka, slikovnice Eko vilenjaci i vreće za odvajanje otpada.

U osmišljavanju i realizaciji igrokaza djeci su pomogle njihove odgojiteljice Gordana Škundrić i Željka Turk. Prilikom svečanog uručenja nagrade veseli su mališani još jednom odigrali svoje uloge u nagrađenoj predstavi.

"Iznimno nam je drago što smo osvojili ovu nagradu jer smo već dugi niz godina usmjereni na edukaciju djece koja se odnosi na važnost očuvanja prirode. Također, po drugi put smo obnovili i status eko vrtića što znači da to nisu samo aktivnosti, već način na koji živimo i funkcioniramo u našem vrtiću, na zeleni način" kazala je Ida Šipek, ravnateljica vrtića.

U svibnju ove godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je, u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, objavio edukativni natječaj Otpad odvoji i nagradu osvoji, namijenjen svim vrtićima i školama u  Hrvatskoj.

"S obzirom na kratkoću vremena kojeg su djeca i mladi imali na raspolaganju za pripremu zadataka, iznenadio nas je veliki interes. Naime, u samo tri tjedna dobili smo čak 180 maštovitih i originalnih prijava, što znači da je konkurencija bila jaka. S ciljem daljnje edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom, ovakve aktivnosti namjeravamo nastaviti i u nadolazećem razdoblju." najavila je prilikom uručenja nagrade Vlatka Gulan Zetić, voditeljica Službe za zaštitu prirode iz Fonda.

  • Izvor: drava.info
  • Izvor: drava.info
  • Izvor: epodravina.hr