Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kont[email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Pulski upravitelji prijavili 25 zgrada za energetsku obnovu

08.03.2017. U Pulskoj gospodarskoj komori danas je za upravitelje zgrada, suvlasnike, ali i potencijalne izvođače održana radionica o energetskoj obnovi višestambenih zgrada. Naglasak radionice je stavljen na primjenu postupaka javne nabave, a bilo je riječi i o osiguravanju kvalitete građevinskih radova.

Slijedom nastavka aktivnosti pružanja tehničke pomoći, projektni tim za energetsku obnovu višestambenih zgrada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja organizira regionalne radionice namijenjene upraviteljima zgrada, predstavnicima suvlasnika, ali i potencijalnim izvođačima radova s ciljem pružanja detaljnih informacija o narednim koracima provedbe projekata.

Prva po redu radionica je danas održana u prostorijama Županijske gospodarske komore Pula na kojoj su, između ostalih, sudjelovali predstavnici pulskih upravitelja višestambenih zgrada koji su na spomenuti poziv prijavili čak 25 višestambenih zgrada.  „Izuzetno sam zadovoljan aktivnostima koje provode nadležno Ministarstvo i Fond, kojim se na transparentan način osigurava kvalitetna provedba projekata. Ujedno se nanovo potvrđuje značaj i važnost energetske obnove višestambenih zgrada, što u konačnici osigurava suvlasnicima zgrade znatno niže režijske troškove, ali i novi osvježeni izgled zgrada.“ istaknuo je Aleksandar Matić, direktor pulskog upravitelja Castrum Pula 97 d.o.o..

Radionicom je naglasak stavljen na pojašnjavanje postupaka nabave, kako bi isti zadovoljili kriterije Javnog poziva te kako bi se izbjegle moguće pogreške, ali dio je bio posvećen i temi osiguravanja kvalitete građevinskih radova. Faza izvedbe kreće nakon što se početkom lipnja donese odluka o sufinanciranju te sklope Ugovori o dodjeli sredstava. Podsjećamo, u okviru navedenog poziva „Energetska obnova višestambenih zgrada“ bit će moguće ostvariti do 60% bespovratnih sredstava za opravdanih troškove investicije ocijenjene opravdanima. Iznos sufinanciranja osiguran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je najviši iznos bespovratnih sredstava čak 13 milijuna kuna.

Nakon Pule ciklus radionica će se tijekom ožujka nastaviti u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu. 

Program energetske obnove višestambenih zgrada
PDF 1.83 MB
Postupci javne nabave za neobveznike javne nabave uključene u program energetske obnove višestambenih zgrada
PDF 830.8 kB
Koraci provedbe programa energetske obnove višestambenih zgrada
PDF 770.88 kB