Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

Novosti

Računala za štićenike vinkovačkog Doma Sv.Ana

12.07.2016. Ljubomir Majdandžić, v.d. direktora Fonda je ravnateljici vinkovačkog Dječjeg doma Sv. Ana Meliti Pavošević uručio informatičku opremu, donaciju Fonda namijenjenu štićenicima doma. Naime, Fond je odlučio donirati 21 ispravno računalo koje je zbog uvođenja novog informatičkog sustava postalo nekompatibilno. Cilj je, osim humanitarnog, potaknuti ponovnu uporabu stvari i proizvoda kako bi se u konačnici smanjila količina otpada.

Ljubomir Majdandžić, v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je, u nazočnosti zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, ravnateljici Dječjeg doma Sv. Ana Meliti Pavošević uručio informatičku opremu kojom će se služiti štićenici doma. „Zbog uvođenja novog informatičkog sustava, 21 računalo koje je ispravno no nekompatibilno s novim sustavom, Fond je odlučio donirati kako bi se omogućilo njihovo daljnje korištenje onima kojima je to najpotrebnije. Ova akcija, osim društveno-humanitarne poruke, ima i ekološku svrhu – potaknuti ponovnu uporabu stvari i proizvoda te tako u konačnici smanjiti količinu otpada.“ – objasnio je Majdandžić.

Naveo je kako je jedan od ciljeva poslovne politika Fonda u radnu kulturu implementirati i odgovorno društveno poslovanje. Zaposlenici Fonda samoinicijativno vrlo često organiziraju akcije humanitarnog karaktera pa su tako interno prikupljali novac, igračke i razne druge potrepštine za stanovnike Gunje, za onkološki odjel klinike KBC-a Rebro, dječje domove u Zagrebu i Lekeniku, a već treću godinu za redom uključeni su u projekt Iskustvo zlata vrijedno u sklopu kojeg na praksu primamo studente s invaliditetom.

Ravnateljica Pavošević zahvalila je na vrijednoj donaciji. „Djeca su bila oduševljena kad su saznala da dolazi donacija računala koja će im puno pomoći oko svakodnevnih obveza, ali isto tako će se u slobodno vrijeme moći informirati o onim temama koje ih interesiraju, neovisno o školskim obvezama.“ - kazala je ravnateljica Pavošević te Majdandžiću uručila sliku nastalu na jednoj od likovnih kolonija kojima je Dječji dom domaćin već godinama.