Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

Novosti

U Zagrebu održana 5. konferencija o energetici, s naglaskom na OIE

14.06.2016. „Obnovljivi izvori energije jedan su od prioriteta Europske energetske politike te s obzirom na to kao i na sve klimatske prednosti, Hrvatska mora početi više iskorištavati solarnu energiju." rekao je danas v.d. direktora Fonda Ljubomir Majdandžić na 5. Liderovoj konferenciji o energetici održanoj u Zagrebu.

„Obnovljivi izvori energije jedan su od prioriteta Europske energetske politike te s obzirom na to kao i na sve klimatske prednosti, Hrvatska mora početi više iskorištavati solarnu energiju. Ugradnja fotonaponskih sustava kroz instaliranje i održavanje, ali i inovacije u tom području, može otvoriti i do 10.000 novih radnih mjesta.“ - komentirao je v.d. direktora Fonda Ljubomir  Majdandžić na 5. Liderovoj konferenciji o energetici. Istaknuo je kako će Fond i ove godine raspisati natječaje za energetsku obnovu višestambenih zgrada i obiteljskih kuća, no umjesto nacionalnih sredstava projekti će se financirati iz EU fondova s obzirom da nam u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija do 2020. godine stoji na raspolaganju 100 milijuna eura koje možemo iskoristiti za tu namjenu.

U sklopu konferencije uz razne stručne prezentacije organizirane su i tri panel diskusije na kojima je bilo riječi o energetskoj budućnosti Hrvatske. Cilj konferencije je bio predstaviti i elaborirati javnosti Vladine energetske strategije i plan realizacije projekta, te time potaknuti raspravu i odgovoriti na pitanja o tome koliko je energetska strategija važna za konkurentnost hrvatskog gospodarstva.