Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: ko[email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Uskoro počinje energetska obnova škole u Trnovitičkom Popovcu

02.02.2018. Pola milijuna kuna uložit će se u energetsku obnovu OŠ u Trnovitičkom Popovcu, a veliki dio novca se uz stručnu pomoć Fonda uspio osigurati iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Danas je ravnatelj škole Stjepan Popić potpisao ugovor s izvođačem, u nazočnosti direktora Fonda Dubravka Ponoša i bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa.

Pola milijuna kuna uložit će se u energetsku obnovu osnovne škole u Trnovitičkom Popovcu, a veliki dio tog novca uspio se uz stručnu pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurati iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Uskoro se počinje s radovima, a ugovor s izvođačem potpisao je danas ravnatelj škole Stjepan Popić u nazočnosti direktora Fonda Dubravka Ponoša i bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa.

„Ova ušteda oslobodit će financijska sredstva, koja će se koristiti za opremanje i poboljšanje materijalnih uvjeta rada u školi. Osim uštede energije rješavamo i problem koji imamo s vlagom i lošom izolacijom, no veseli nas i vizualna promjena zgrade, jer fasada nije obnovljena od 1975. Želio bih zahvaliti Fondu za zaštitu okoliša i Županiji jer bez njihove pomoći sami ne bi mogli realizirati ovaj projekt.“, rekao je ravnatelj Stjepan Popić.

Sustavnu energetsku obnovu škola i vrtića u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pohvalio je direktor Fonda Dubravko Ponoš istaknuvši da su među najaktivnijim županijama po tom pitanju. „U tijeku je i najveći natječaj za energetsku učinkovitost za javne zgrade, a Bjelovarsko-bilogorska županija je prijavila 28 projekata, vrijednih preko 113 milijuna. I te projekte smo zajednički pripremali te se nadam da će svi biti i ugovoreni.“, rekao je Ponoš. Pojasnio je i ulogu Fonda u strukturi javnih poziva za koja su prema Operativnom programu Konkurentnost i kohezija osigurana EU sredstva. “Postotak od preko 95% uspješno odobrenih projekata za energetsku obnovu zgrada koji su pripremani uz stručnu pomoć Fonda daje nam za pravo da se etabliramo kao institucija koja je nezaobilazna karika u uspješnom povlačenju EU sredstava.”, istaknuo je Ponoš.

Župan Bajs je rekao kako se nada da će svi novi projekti koji su kandidirani na natječaju za javne zgrade proći kako bi županija ušla u novi investicijski ciklus. Na kraju se zahvalio Fondu na angažiranosti prema korisnicima.