Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Uskoro počinje obnova bjelovarske Opće bolnice

24.08.2018. Uskoro bi trebala početi obnova Opće bolnice Bjelovar vrijedna 8,2 milijuna kuna, a ugovor o sufinanciranju tog projekta potpisali su danas direktor Fonda Dubravko Ponoš i ravnatelj bolnice dr. Ali Allouch.

Uskoro bi trebala početi obnova Opće bolnice Bjelovar vrijedna 8,2 milijuna kuna, a ugovor o sufinanciranju tog projekta potpisali su danas direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i ravnatelj bolnice dr. Ali Allouch. U sklopu obnove uredit će se zgrada Ginekologije, ambulanta Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli, kao i zgrada Stomatologije.

„Obnova ovih zgrada ima brojne prednosti i pozitivne učinke, od bolje kvalitete zraka i ugodnosti prostora, pa do smanjenja potrebe za grijanjem ili hlađenjem, a samim tim i smanjenja troškova režija i održavanja. Bolji uvjeti rada za doktore i bolji uvjeti boravka za pacijente će naravno utjecati i na kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga.“, istaknuo je direktor Fonda Dubravko Ponoš.

Komentirao je da je čest gost u ovoj županiji, a razlog tome je što je na posljednjim natječajima odobreno 80,6 milijuna kuna europskih sredstava za obnovu 25 vrtića i škola s područja županije te gotovo 5 milijuna kuna za bjelovarsku bolnicu.

Ovim brojkama zadovoljan je i župan Damir Bajs, koji je također nazočio potpisivanju ugovora. „Prema podacima Fonda, mi smo 2. županija u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava za projekte energetske obnove. Samim time u narednom periodu postajemo jedno veliko gradilište te praktički neće biti niti jedne općine i grada u kojemu Bjelovarsko-bilogorska županija neće voditi investicije energetske obnove uspješno koristeći europska sredstva.“, kazao je Bajs.

Oni i direktor Ponoš su također obišli i Područnu školu Predavac u kojoj trenutno traju radovi na energetskoj obnovi školske zgrade.