Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Započela obnova dvorane Miminac u Šibeniku

12.02.2016. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je pola milijuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu sportske dvorane Miminac (bivši Partizan) u šibenskoj gradskoj četvrti Varošu. Ukupna vrijednost investicije je oko 2,7 milijuna kuna.

Obnova najstarije šibenske sportske dvorane uključuje rekonstrukciju fasade uz kompletnu sanaciju krova, a u potpunosti će biti preuređeno i prizemlje, odnosno suteren dvorane. Bit će izmijenjene sve električne, vodovodne i kanalizacijske instalacije. Radovi će se izvoditi u dvije faze, a završetak se očekuje u listopadu 2016. godine.

U šibenskoj gradskoj upravi, na obnovu Miminca odlučili su se zbog derutnosti stare dvorane u kojem je godinama prokišnjavao krov, a školarci su se žalili da je zimi u dvorani prehladno te da su svlačionice mračne i derutne. Dvorana je zbog svoje starosti i neodržavanosti neadekvatna današnjim potrebama i normama.

"Drago mi je da smo uz pomoć Fonda krenuli u uređenje ovog 80 godina starog legendarnog 'doma' košarke gdje su se Šibenčani počeli baviti tim sportom. Ovo je nastavak naše strategije da Šibeniku ne trebaju velebna i nova sportska zdanja, već da se obnovom i rekonstrukcijama našoj djeci i građanima na raspolaganje stave već postojeći funkcionalni i udobni sportski objekti. Fond je Šibeniku također s 800.000 kuna sufinancirao modernizaciju javne rasvjete, odobrio je i 1,4 milijuna kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, a sad je i Miminac došao na red."- rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić prilikom jutrošnjeg obilaska radova.