Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Obavijesti

NOVA OBAVIJEST prodavateljima o preuzimanju ambalaže u sustavu povratne naknade za vrijeme provođenja mjera zaštite od koronavirusa

07.05.2020.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i dalje organizira rad na terenu. Budući da su trgovine započele s normalnim radom, predlaže se i redoviti otkup ambalaže, ali i dalje uz napomenu da se moraju poštivati preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i provoditi opće mjere zaštite. Važno je osigurati poštivanje higijenskih normi; učestalo i pravilno pranje ruku djelatnika koji su u kontaktu s građanima koji vraćaju otpadnu ambalažu u trgovine, te osigurati nošenje zaštitne maske.
Preporuka je da se izbjegava direktan kontakt rukama, odnosno nošenje zaštitnih rukavica te održavanje razmaka od najmanje 2 metra između građana koji čekaju na povrat ambalaže na prodajnom mjestu.

U slučaju da ponovno dođe do većih restriktivnih mjera, Fond će promptno reagirati te ćemo trgovine obavijestiti o novonastalim promjenama u postupanju i obavijest staviti na mrežnu stranicu Fonda: www.fzoeu.hr.

Fond zahvaljuje na razumijevanju svim građanima i trgovinama te nas sve zajedno ohrabruje bolja epidemiološka situacija u Hrvatskoj.

OVDJE možete pronaći i Preporuke HZJZ za rad u trgovinama.